Prajitura cu mac si crema de ciocolata

de Valclaudia in Prajituri, 14 Sep 2014 | 6865 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri apa minerala
  • 10 linguri faina proaspat cernuta
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 500 gr. umplutura de mac (din comert, in conserva)

Sirop:

  • 150ml apa
  • 5 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat sau 1 sticluta esenta de vanilie

Crema:

  • 500 ml frisca vegetala
  • 200 gr. ciocolata amaruie
  • 1 lingura cacao

Decor:

  • cca.100 gr. carlionti de ciocolata amaruie
  • visine din visinata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac si crema de ciocolata:

Eu am copt blatul de seara si l-am lasat pana dimineata sa se insiropeze bine.

Blatul se prepara astfel:

-preincalzim cuptorul la 165 grade;

-separam albusurile de galbenusuri;

-batem spuma albusurile cu un praf de sare pana devine ferma;

-galbenusurile se mixeaza cu zaharul si praful de copt pana isi dubleaza volumul;

-adaugam rand pe rand apa minerala,mixam in continuare la viteza mica a mixerului;

-renuntam la mixer, adaugam cate putina spuma  si cate o lingura faina alba proaspat cernuta, pana cand incorporam toate cantitatile;

-ungem o tava cu ulei, o tapetam cu faina, turnam amesteculobtinut si il nivelam in tava;

-din loc in loc punem umplutura de mac din conserva, ajutandu-ne de o lingurita;

-dam tava la cuptor pentru 35 minute, facem testul cu scobitoarea si daca blatul este copt il scoatem din cuptor si il lasam in tava la racorit;

Pentru sirop; punem apa la foc cu zaharul si vanilia. Lasam sa se topeasca zaharul, apoi il dam deoparte si il lasam sa se raceasca complet.

Dupa ce s-a racit siropul, il turnam peste blatul racit din tava si il lasam pana a doua zi sa se absoarba uniform in blat.

Crema: 250 ml frisca lichida se incalzesc la foc mic impreuna cu 200 gr. ciocolata amaruie. Lasam focul mic, sa nu dea frisca in colocot, amestecam pana obtinem o crema de ciocolata omogena.

Lasam crema sa se raceasca complet,apoi o dam pentru cel putin 1 ora la rece.

Mixam crema de ciocolata cu restul de frisca.

Repartizam uniform 80% din cantitatea de crema peste intregul blat.

In restul de crema adaugam 1 lingura pudra cacao.

Taiem marginile prajiturii, apoi portionam dupa preferinta.

Asezam fiecare portie pe hartiuta de briosa, decoram cu crema ranasa, carlionti de ciocolata si visina.

Dam la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca